Akut tandvård

Vår målsättning är att alltid ta emot dig med akuta besvär redan samma dag.

Akut tandvård

Vi erbjuder akut tandvård till både gamla och nya patienter med akuta problem. Det kan röra sig om allt från tandvärk, svullnader, tappade plomber och kraftiga isningar m.m. Vi försöker alltid ordna en tid så vi kan hjälpa dig redan samma dag. Vänta inte med att höra av dig då ditt tillstånd kan förvärras och få stora konsekvenser på både din tandhälsa och allmänna hälsa om du inte söker i tid. Vi har personal med mycket erfarenhet av tandvårdsrädsla så tveka inte att höra av dig även fast du är mycket rädd och inte har besök tandvården på länge. Du når oss på telefon 031-711 90 10 eller genom att boka online.

 

tandvark2

 

Akuta problem med tänderna kommer aldrig lägligt. Då är det viktigt att snabbt kunna få en tid. Att bli av med eventuell värk eller svullnad är alltid det viktigaste men det kan vara nog så irriterande att gå runt med en frakturerad framtand. Om behandlingsbehovet är mer omfattande än att vi hinner åtgärda allt på ett besök får du ett kostnadsförslag på rekommenderad behandling med dig. Du kan sedan i lugn och ro tänka igenom vad du vill göra innan du bokar nya tider. Vi påbörjar aldrig någon behandling som du inte har godkänt.

 

Hur går det till?

Det första som händer är att tandläkaren frågar dig om dina besvär och om nödvändigt tar röntgenbilder. En kliniskt undersökning görs också för att säkerställa diagnos. Därefter presenteras behandlingsalternativ samt kostnadsförslag. Vid akutbesöket riktas fokus på att behandla tandvärk och lindra obehag. Ibland krävs det återbesök ifall någon större behandling så som kronterapi eller rotfyllning behöver göras. Oftast finns det möjlighet att boka återbesök redan inom några få dagar.

 

Om vi inte är tillgängliga

Vid behov av akut tandvård när vi inte är tillgängliga hänvisar vi till Tandakuten som ligger på hörnet Södra vägen/Engelbrektsgatan.