Tandblekning

Vita tänder, effektivt och skonsamt med individuellt framställda blekskenor.

För ett vitare leende

Det finns flera olika metoder för tandblekning. Vi använder oss av den som ger bäst resultat och som även är mest skonsam. Först tas ett avtryck av tänderna. Därefter framställs tunna plastskenor, en för varje käke. I skenorna appliceras en liten mängd blekgel innan de sätts på plats. För bäst resultat rekommenderas att man sover med skenorna på i upp till en vecka. Har man svårt att sova med skenorna på går det även att bleka dagtid. Under tiden tänderna bleks bör man vara försiktig med starkt färgad mat och dryck.

opalescence

Tar bort missfärgningar på djupet

Ytliga missfärgningar, orsakade av till exempel mat och dryck, kan oftast tas bort med hjälp av polering, ultraljud eller bläster. Om missfärgningen ligger djupare in i tanden kan tandblekning vara lösningen. Det blekmedel som används tar sig in i emalj och dentin och bleker genom att stora missfärgande molekyler bryts ner till mindre ofärgade molekyler. Dina tänder blir vitare.

De flesta tänder går att bleka

Det är viktigt att en tandläkare undersöker tänderna innan eventuell behandling för att avgöra om en blekning är möjlig och lämplig. De vanligaste biverkningarna är övergående ilningar i tänderna och ett tillfälligt irriterat tandkött. Har du redan innan blekning problem med ilningar, t.ex. pga blottade tandhalsar, avråds från blekning.

Skonsam metod

För starka blekmedel är inte bra. Därför arbetar vi med svagare, mer skonsamma medel som får verka under längre tid. Observera att tandfyllningar ej påverkas av blekmedlet och därför kan framstå som mörka efter en blekning. Man bör därför vara beredd på att dessa fyllningar kan behöva bytas ut om de sitter på tänder långt fram i munnen. Kontakta oss gärna om du har frågor angående blekning eller övriga behandlingar. Det går även bra att boka tid online.